炎德英才大联考(雅礼版)雅礼中学2025届高三月考试卷(三)3英语答案
炎德英才大联考(雅礼版)雅礼中学2025届高三月考试卷(三)3英语答案正在持续更新,目前2026天舟高考答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
52.B。根据下文“and see what happened”和“I headed back to the garage to help my mother'”可知,这一次作者没有像原来那样回家后不管妈妈就进自己的房间,而是回去帮妈妈拿东西。由此推断,本空是指作者决定行动,看看会发生什么。故选B项。53.D。根据下文“I headed back to the garage to help my mother'”以及下文做出的具体改变可知,空处与下文暗含因果关系:我感到深深的羞愧,所以返回帮妈妈拿杂货。故选D项。pride自豪;shame羞愧。54.C。根据前文“As Mom and Dad sensed they could depend on me more”和常识可知,爸爸妈妈可以更多地依靠作者做一些事情,出行压力也大大减少了。故选C项。positive积极的;harmful有害的;stressful有压力的;impressive令人印象深刻的。55.A。根据全文作者的经历以及该句中的“be simplest things to complete”可知,有时候我们推迟做的事情结果证明是完成起来最简单的事情。故选A项。56.have been。考查动词时态。since引导的时间状语,主句用现在完成时。57.or。考查“whether.or”引导的让步状语从句。58.original。考查origin的形容词形式。59.messages。.考查名词复数形式。60.for。考查turn to sb.for.的固定短语。6l.to have。考查不定式形式作定语。62.the。考查冠词的用法。此处特指星期六的早上。63.thinking。.考查leave十宾语十宾补的用法,意为“使…处于某种状态”。64.which/that。考查定语从句。65.stronger。考查形容词的比较级。第四部分写作第一节【参考范文】Dear David,Thank you for sharing your problems.To be honest,I was there and I understand exactly how you feel.I hope my tips belowmay help you out.First,share your feelings with someone you trust,like your teachers or classmates.They may offer practical guidance oradvice.Second,break down your tasks into manageable small pieces.Last,you may consider joining school clubs,which may helpyou expand social networks and discover new passions.Remember,sometimes it's normal to feel anxious and adjusting to a new environment takes time.Stay true to who you are,David.Soon you'll fall in love with your new high school life.Yours sincerely,●Li Hua第二节(满分25分)【语篇导读】本文以时间为线索展开,讲述了Steven把爷爷送他的萨克斯碰出凹痕,怕过两天爷爷来拜访让他演奏时看出来萨克斯有凹痕。但是爷爷并没有责怪他,反而夸奖他,给他讲了很多关于乐器碰撞的故事。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“当星期天终于到来的时候,Steven仍然不知道他要做什么。”可知,第一段可以描写爷爷来后,Steven在爷爷面前怕被责怪而局促不安的样子。②由第二段首句内容“爷爷表扬了Steven,但他并不高兴。”可知,第二段可描写Steven向爷爷坦白,然后爷爷原谅他,并给他讲故事以打消其担忧。结尾要求体现正能量即可,不强求有主题升华。2.续写线索:担心被责怪—爷爷邀请—爷爷夸奖—坦白—讲故事—打消担忧【参考范文】When Sunday finally arrived,Steven was still at a loss.Grandpa came over as expected and warmly greeted all the family oneby one.Steven could have told him right then,but he froze.After dinner,when Grandpa suggested Steven's playing some music,Steven scratched his head,searching high and low for Joseph.Oh no!Mom was giving Joseph a bath.Lips bitten,foreheadwrinkled,Steven dragged his saxophone from the case and began to play.Grandpa was pleasantly surprised,"You're better than Iwas at your age!”Grandpa praised Steven,but he was not happy.With misty eyes,Steven told the whole story frankly.Surprisingly,Grandpajust beamed with arms wrapping around Steven's shoulders and shared tales about other dents.Hearing tales like trips on stage oraccidental bumps with other instruments,Steven burst out giggling now and then.He was not the only clumsy one in the familyand he could someday tell his own stories with music.Lifting the saxophone with passion,Steven filled the room with cheerfulmelody.高一英语参考答案(附中版)一3
本文标签: