炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)英语试题
炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)英语试题正在持续更新,目前2026天舟高考答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
教学金国1©©所名接单元测试示范寒之札记The researchers thought about how the eyes travel across this night sky.Human eyes tend toquickly shift from one point of interest to another.The team created a computer simulationbased on the way of human eye movement.They also included two basic details of the night sky asseen from Earth.The first was how far apart different stars appear from one another in the sky.The second was how bright various stars are.The technique could pick out single constellations ()The researchers also used the tech-nique to map the whole sky.It generated groups of stars.The scientists compared those groups tosome modern constellations recognized by the International Astronomical Union.The two sets ofstar groups mostly matched.That confirmed the method worked to explain how the constellationscame to be.32.What can we know about the Big Dipper's stars?A.They are easy to spot.B.They rarely appear at night.C.They draw out different shapes.D.They can be seen at the South Pole.33.What did Sophia David find?A.Humans see the night sky in a unique way.B.Three factors determine a certain constellationC.People around the world perceive stars similarly.D.Ancient people selected star groupings dependently.34.How did the researchers study the star grouping?A.With the help of computers.B.On the basis of study of shapes.C.By using data from other studies.D.In cooperation with a high school.35.How may Sophia David feel about the technique?A.Puzzled.B.Satisfied.C.Unexpected.D.Disappointed.【答案与解析】不同时代、不同地区的人在浩瀚的星空中确定的一个个星座惊人的一致,那么人们是如何做到的呢?32.A根据第1段前三句可知,在北半球夜空,肉眼可以看见北斗星。33.C根据第3段前两句可知,世界各种文化背景下的人感知星座的方式是相似的。34.A根据第4段第3句可知,研究人员通过计算机模拟研究人们如何确定星座。35.B根据最后两句可知,该研究确定的星座与现代星座基本吻合,该方法可以用来解释星座是如何确定的,能解开Sophia David的疑惑。由此推测她会感到满意。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Are you afraid of making mistakes?Learn to accept mistakes as opportunities,and then you'llfeel less stressed and fearful and you'll be more confident.36 So what should you do?Be open to making mistakes.37 Consider making mistakes as opportunities to learn valu-able life lessons.If you are open to leaning from your mistakes,you will be able to move on ratherthan wallow in(沉湎于)regret,.Be aware.38 Be aware of what you are doing,why you are doing it,how you feel,andhow you make others feel.Sometimes,your words are not understood exactly or you say some-thing but it is not what you meant to say.39 By being fully aware of how you impact (106【23新教材·DY·英语-WYB-选择性必修第一册-QG】
本文标签: